Handprinted

Passie voor handblokprints

Rozablue houdt van blokprinten: een eeuwenoude ambachtelijke traditie uit India. Met een houten blok printen vakmannen handmatig – afhankelijk van het patroon en de hoeveelheid kleuren – tientallen keren op katoenen stof. Het proces is complex, kost tijd en vakmanschap om te leren. Juist omdat het met de hand wordt geprint en de patronen niet allemaal hetzelfde zijn, brengt dit het product tot leven. De schoonheid ervan zit in de imperfectie. Dit onderscheid handblokprints van machinegedrukte prints. Geen een dekbed, kussen of tas is hetzelfde!

 

 

Fairtrade

Rozablue heeft een nauwe band met Inka homecrafts, het bedrijf dat de producten maakt en ook een eigen interieur merk heeft. De mensen achter Inka voelen als familie. Alle stoffen zijn met de hand geprint en gemaakt door zeer bekwame en goed opgeleide arbeiders. Junior blokprinters krijgen de kans om opgeleid te worden tot volwaardige blokprinters. Met veel toewijding en precisie werken de mensen van Inka volgens de fairtrade richtlijnen.

 

   

 

Goede zorg voor de makers

Eerlijke handel is vanzelfsprekend voor ze en dat is voor ons ook van groot belang. Er zijn goede werkomstandigheden, ze werken met duurzame productiemethodes en eerlijke lonen voor alle medewerkers. Door een Rozablue product te kopen ondersteun je direct de werknemers van Inka en hun families.In ruil daarvoor delen zij met ons hun vakmanschap. Er komt absoluut geen kinderarbeid voor. We hanteren dezelfde waarden en dat zie je terug in onze producten.

 

Behoud van kleurrijke geschiedenis

We zorgen dat de traditie van blokprinten wordt voortgezet. Want helaas verdwijnt deze ambacht daar langzaam uit de textielindustrie. Inka en Rozablue doen er alles aan om dit kleurrijke verleden in India te behouden.

 

 

Bekijk hoe handblokprinten werkt

 

Meer over de fabriek en productiemethode van Inka Homecrafts